12 Mayıs 2010 Çarşamba

Alejandro Dario Gomez AKA Papu

15 Şubat 1988 Buenos Aires doğumlu Alejandro Dario Gomez (20), profesyonel olarak ilk maçına 2003 yılında Arsenal de Sarandi takımı ile çıktı. 2006 yılında Aparture turnuvası ile takımında düzenli forma şansı bulmaya başladı. 15 maçta forma giydi ve 2 gol kaydetti. Arsenal o turnuvayı 5. olarak bitirdi ve buna en büyük katkı yapan oyuncuların başında Alejandro Dario Gomez AKA Papu geliyordu.

Papu, dinamik bir orta sahaoyuncusudur, hareketlidir, çalışkandır. Yüksek çalışma azmi ve uzun mesafeden attığı goller ile şuanki ününü kazanmıştır. Boyu sol bek Xherdan Shaqiri gibi kısadır. Tamı tamına 166 cm. Boy kısa ama ateşleme sistemi süper. Pırpır gibi maşallah.

2007 yılında Arjantin Milli takımı U-20 ile Paraguay'da düzenlenen 2007 South American Youth Championship turnuvasına katılmıştır. Ardından, Kanada'da düzenlenen FIFA 20 yaş Altı (U-20) Dünya Kupasını kazanan Arjantin kadrosunda da yer almıştır.

2009 yılında San Lorenzo ile kontrat imzaladı. San Lorenzo oyuncu için 2 milyon dolar bonservis ücreti ödedi. Ancak bu bonservis bedeli ile tüm oyuncu haklarına değil sadece yarısına sahip oldu. Fifti fifti! Fifty Fifty! %50 %50

Hakkında transfer dedikoduları çıkıyor. Hatta hakkında, forumlarda Galatasaray'a -ya da farklı takımlara- gelirse büyük iş yapar gibi iyi niyetli tavsiyeler dolaşır. Çoğu izlemeden CM ve FM gibi oyunların oluşturduğu futbol bilgisidir. Ama bu oyunlarında başarısı göz ardı edilemez tabi. Neyse habere geçelim;

Independiente, San Lorenzo takımının yıldız orta saha oyuncusu Alejandro Dario Gomez (AKA Papu) (22) ile ilgileniyor. Transferin 2,5 milyon dolar civarında bitebileceği haberleri sarmış dört bir yanı.

Arsenal de Sarandi, San Lorenzo arasında Alejandro Dario Gomez AKA Papu için nasıl bir kontrat yapıldı? Esas önemli olan kısım bu; %50 %50 bonservisine sahip oldukları söyleniyor. Oynama hakkı şuan San Lorenzo'da ve 2009 dan beri bu takımda oynuyor. Bakalım nasıl bir yön tayini yapacaklar. 

Bahsettiğim uzataktan attığı müthiş gollerinden birini izlemek için de alttaki video sizi bekliyor;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder