28 Eylül 2009 Pazartesi

Farklı etiketlere takılmadan yola devam mı?

Kişisel bir blog oluşturma uğraşlarım her zaman oldu. Genelde düzensiz bir hayatım olduğundan ve bende pek düzen insanı olmadığımdan bu konuda pek başarılı olduğum söylenemez. Daha çok bir konu üzerine yoğunlaştığımda o konu ile alakalı yazılar yazmaya başlarım ve belli bir süre sonra başarıda gelir. Bunların birkaç örneği mevcut ancak, düzensizliğim bir ürünü olarak sonu olmayan heves olarak internet çöplüğünde kendilerine yer buldu her blogum. Düzensizlik ve devamlı yazı yazma istikrarı sağlamak gerçekten de zor.

Konu Kıtlığı Yaşamak
Takip listem ile blog rehberi oluşturma fikri de yine yukarıda anlattığım duruma benzemeye başladı. Esasında ne çok süper popüler bir bloga dönüştü ne de çok çok kötü ve vasat altı bir blog görünümünde. Ancak son zamanlarda özellikle ramazan ayı ile birlikte başlayan isteksizlik ve ne yazacağımı bilememe sendromu ile yazılar teklemeye ve yavaşlamaya başladı. Birde bunun üstüne sağlıklı blogger erişimide sekteye uğrayınca; tuz biber kıvamı...

Kaynak Belirtme
Esasında istediğim okuyucu kitlesi ile bir türlü karşılaşamamakta bu durumu sanırım biraz tetikliyor. Zorlayıcılık az, düşünmeye meyledecek konular yok. Farklı sitelerden kaynaklandırılan yazılar olunca da okuyucuları kaybetmek çok olası. Kaynak belirtmek bir risktir. Kaynağınızı belirtirseniz ve eğer okuyucunuz o sitede işine yarıyacak bilgi bulabilirse size geri dönmeyi unutabilir. Ancak iyi bir kaynak sağlayıcıysanız da takipcileriniz günden güne çoğaladabilir. Hızlı bir tüketim çağındayız ve bilgi çok kolay elde edilebiliyor. Bu hıza erişmem şuan için biraz zor. Vaktim kısıtlı. Kısıtlı olmasada tüm boş vakitlerimin önceliğini blog alemine verebilir miyim? Cavabım kesinlikle hayır. Eziyet olmadan da gül bahçesine erişilmez ki. İki uçu yağlı kazık.

Blog Havuzum
Soccerist isimli bir blog açmaya karar vermiştim. Öncelikli hedefim sporsal temaları denemek ve iyi bir tema bulursam bunu Takip listem'de paylaşmaktı. Ancak aradığım temayı bulamadım. Daha sonra toplasam on yazıyı geçmeyecek ufacık bir arşive dönüştü. Ancak asla birşey beklemediğim bu sporsal blogu güncellemek yine benim için zorlaşmaya ve hatta imkansızlaşmaya başladı. Her sevdiğim konu için farklı bloglar tutmaktansa hepsini bir yerde toplamaya karar verdim. Buna şuana kadar farklı kategorilerde az çok yazmaya çalıştığım konularda dahil olabilir. Zaman ne gösterir bilinmez.

Bilgilendirme ve iç sesin yansımalarını okudunuz. Saygılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder