21 Temmuz 2009 Salı

Panaromik Müze 1453 - İstanbul'un Fethine Davetlisiniz!


Esasında uzun süre oldu Panaromik Müze 1453'ü ziyaret edeli. Bu bakımdan yazı biraz bana göre gecikmeli yazılmış olacak.

14 yıl önce Topkapı'daki Trakya Otogarı'nın olduğu, bugün ise "Topkapı Şehir Parkı"nın bulunduğu yere kurulan Panoramik Müze Silivrikapı ve Edirnekapı'daki surlar ile Topkapı Surları (Kostantinopolis'e ilk Türk askerinin girdiği kapı) arasında yer almaktadır. Böyle bir müze için daha iyi bir alan da düşünülemez!

3.000 m² lik bir alanda çerçevesiz 360 derecelik bir resim. Resmin üç boyutlu hissi verebilmesi için ziyaretçiler platformun tam orta noktasında ağırlanıyor. Bu ziyaretçi alanı ve 14 metrelik uzaklıkta resim arasında kuşatmada kullanılan topların, top arabalarının, barut fıçılarısavaş malzemelerin imitasyonları yer alıyor.

Müzeye girerken ziyaretçiler için özel anlatımların yer aldığı bir cihaz alabilirsiniz böylece tüm tablolarda yer alan bilgileri o tablonun karşısına geçtiğinizde otomatik olarak anlatmaya başlayan cihaz sayesinde dinleyebilirsiniz. Tembel ziyaretçiler için birebir. Ayrıca müze içerisinde de belli noktalara yerleştirilmiş anlatımlarla Fetih hakkında detaylı bilgide alabilirsiniz. Tek cihaz ile rahatlıkla 2 kişi tüm müzede yer alan anlatımları dinleyebiliyor. Fiyatı: 5 TL

Özellikle resimlerde yer alan detaylar çok ilgi çekici. O kadar detay sayesinde o havayı az da olsa hissetme ihtimaliniz var. Bence ziyaret edilebilir.
"Fetihten tam 555 yıl sonra, ister Sultan II. Mehmed'in ordusunda bir asker, ister bağımsız bir gözlemci veya yabancı bir gezgin olarak İstanbul'un fethine yeniden tanık olacak ve şehre giriliş anını neredeyse aynen yaşayacaksınız. Macar topçu ustası Urban'ın döktüğü toplara dokunup Kostantinopolis'in surlarına doğru onların patlamalarına şahit olacaksınız. Sultan II. Mehmed'in binlerce askerinin tekbir seslerini ve mehter marşını duyup belki de eşlik edeceksiniz. Dört nala kalkmış atların nal seslerini, savaşan askerlerin kılıçlarından kan şakırtıları işitecek, atılan okların kulağınızın dibinden geçtiğini hissedeceksiniz..."
Ziyaret Etmek İsterseniz;
Ziyaret Saatleri:
Hafta içi: 09:00-19:00
Hafta sonu 09:00-19:30

Tarife:
Sivil 5 TL,
Öğrenci 3 TL,
Yabancı Ziyaretçi 10 TL
10 kişiyi geçen gruplar için: Öğrenci 2 TL, Sivil 4 TL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder