27 Temmuz 2009 Pazartesi

Güzel Duvar - Cici Duvar - Hanimiş!





Evinize farklı bir hava katacağını düşündüğüm stickerları elde edebileceğiniz örnek site; Duvar Stickeri

Fredrika Stahl - Monumental Mismatch
Fredrika Stahl - Pourquoi Pas Moi

FriendFeed: Arkadaş Bulma ve Eklemede Son Nokta

Alemsah, Yaratıcı bir kişiliktir severim kendisini, insanların faydalanabileceği farklı kişileri bulmalarına yarayabilecek bir konu açmış. Hiç bilinmeyen değerli kişileri bulmaya ve farklı insanların bir araya gelmesini sağlayacak süper bir eylem.

Gerçekten çok işime yarayacağını düşündüğüm farklı insanlar ve onlara ait site buldum. Kaçırılmaması gereken kişiler

21 Temmuz 2009 Salı

Panaromik Müze 1453 - İstanbul'un Fethine Davetlisiniz!


Esasında uzun süre oldu Panaromik Müze 1453'ü ziyaret edeli. Bu bakımdan yazı biraz bana göre gecikmeli yazılmış olacak.

14 yıl önce Topkapı'daki Trakya Otogarı'nın olduğu, bugün ise "Topkapı Şehir Parkı"nın bulunduğu yere kurulan Panoramik Müze Silivrikapı ve Edirnekapı'daki surlar ile Topkapı Surları (Kostantinopolis'e ilk Türk askerinin girdiği kapı) arasında yer almaktadır. Böyle bir müze için daha iyi bir alan da düşünülemez!

3.000 m² lik bir alanda çerçevesiz 360 derecelik bir resim. Resmin üç boyutlu hissi verebilmesi için ziyaretçiler platformun tam orta noktasında ağırlanıyor. Bu ziyaretçi alanı ve 14 metrelik uzaklıkta resim arasında kuşatmada kullanılan topların, top arabalarının, barut fıçılarısavaş malzemelerin imitasyonları yer alıyor.

Müzeye girerken ziyaretçiler için özel anlatımların yer aldığı bir cihaz alabilirsiniz böylece tüm tablolarda yer alan bilgileri o tablonun karşısına geçtiğinizde otomatik olarak anlatmaya başlayan cihaz sayesinde dinleyebilirsiniz. Tembel ziyaretçiler için birebir. Ayrıca müze içerisinde de belli noktalara yerleştirilmiş anlatımlarla Fetih hakkında detaylı bilgide alabilirsiniz. Tek cihaz ile rahatlıkla 2 kişi tüm müzede yer alan anlatımları dinleyebiliyor. Fiyatı: 5 TL

Özellikle resimlerde yer alan detaylar çok ilgi çekici. O kadar detay sayesinde o havayı az da olsa hissetme ihtimaliniz var. Bence ziyaret edilebilir.
"Fetihten tam 555 yıl sonra, ister Sultan II. Mehmed'in ordusunda bir asker, ister bağımsız bir gözlemci veya yabancı bir gezgin olarak İstanbul'un fethine yeniden tanık olacak ve şehre giriliş anını neredeyse aynen yaşayacaksınız. Macar topçu ustası Urban'ın döktüğü toplara dokunup Kostantinopolis'in surlarına doğru onların patlamalarına şahit olacaksınız. Sultan II. Mehmed'in binlerce askerinin tekbir seslerini ve mehter marşını duyup belki de eşlik edeceksiniz. Dört nala kalkmış atların nal seslerini, savaşan askerlerin kılıçlarından kan şakırtıları işitecek, atılan okların kulağınızın dibinden geçtiğini hissedeceksiniz..."
Ziyaret Etmek İsterseniz;
Ziyaret Saatleri:
Hafta içi: 09:00-19:00
Hafta sonu 09:00-19:30

Tarife:
Sivil 5 TL,
Öğrenci 3 TL,
Yabancı Ziyaretçi 10 TL
10 kişiyi geçen gruplar için: Öğrenci 2 TL, Sivil 4 TL

20 Temmuz 2009 Pazartesi

Bin-jip - Kim Ki-duk

Kim Ki-duk imzalı Bin-Jip'i geçen hafta tekrar izledim. Bu film izleyicisini kendisine doğru sürükleyen ve senaryodan bir parça olmasını sağlayan dingin ve duru bir film. Bu filmi düşündüğümde; derin, etkileyici, büyüleyici, hayal gücü, duygusallık, aşk,...
gibi sıfatlar sıralanıyor ardı ardına. Ama kelimeler bu filmi ifade etmekte kifayetsiz kalır. Alışılmışın dışındaki bu farklı anlatım ancak izlenerek anlaşılabilir. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film.

Hem filmden birkaç kare görmek hemde filmin özel şarkısı olan Natacha Atlas'ın söylediği Gafsa şarkısını dinlemek isterseniz, alttaki videoyu izleyebilirsiniz;

Natacha Atlas - Gafsa | Bin-Jip - Kim Ki-duk


Film hakkında detaylı bilgi için IMDb adresi; Bin-jip

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Miniatürk ve Rahmi Koç Müzesi (Paket Gezi)

Hafta sonunda çoktandır merak ettiğim iki müzeyi gezdim. Birbirlerine yakın olmaları dolayısıyla önce Rahmi Koç Müzesine ardında da Miniatürk'e bir nevi paket gezi düzenledik. Günün yarısını neredeyse Rahmi Koç Müzesinde fantastik bilim kurgular geliştirerek ve fotoğraf çekerek geçirince Miniatürk'ü güneşin baş ağrısına sebep olabileceği zamanda gezmek zorunda kaldık! Ama doğrusunu söylemek gerekirse, tüm sıcağa rağmen gezi mükemmeldi!

Rahmi Koç Müzesi
Rahmi M. Koç Müzesi, İstanbul'un Hasköy semtinde, Haliç kıyısında bir sanayi müzesi, Türkiye'de Sanayi, Ulaşım, Endüstri ve İletişim tarihine adanmış ilk önemli müzedir.

Daha çok kişisel bir müze gibi bir havası olan bu müzede klasik arabalardan hoşlananlar için çok harika bir bölüm var. Ford Model T, 1898 Malden Buharlı Otomobili gibi birçok önemli esere ev sahipliği ediyor. Ayrıca motorsikletler, Penny Farthing gibi klasik bisikletler, itfaiye arabası, traktör vb. birçok araç da müzede sergileniyor. Bu alanın sonunda Zeytinyağı Fabrikası ile ilgili bir kompozisyon yer alıyor.

Denizcilik koleksiyonu içerisinde Liman, 2 buharlı römorkörü, Tekel 15 Takası, Boğaziçi gezinti kayıkları serisi, kayıklardan okyanus teknelerine kadar birçok deniz aracının yanı sıra çıpa, telegraf, dürbün, makaralar gibi yüzlerce gemi donatım malzemesinden, sekstant, oktant, kum saatleri ve göstergeler gibi dekoratif denizcilik aletleri ve daha birçok alet edevat sergileniyor.

Diğer bir bölümde, Saltanat Vagonu, Dar Hat Yolcu Vagonları, Malzeme vagonları, Vinç Vagonu, Tünel Vagonu, Buharlı Dekovil (Dawenport), Ruston & Hornsby Dizel Dar Hat Lokomotif, Kadıköy Moda Tramvayı gibi Raylı Ulaşım Taşıtlarının sergilenmektedir.

20. yüzyıl Türk havacılığı 2 kişilik eğitim uçağından, klasik bir DC-3 ve Mach2+ Lockheed Starfighter'a uzanan eserler yelpazesi ile Havacılık bölümü sevenlerinin ziyaretini bekliyor.

Ayrıca, Mühendislik, İletişim, Bilimsel Aletler, Modeller ve Oyuncaklar, çocuklar için özellikle düzenlenmiş Dene-Öğren bölümleri, Geleneksel Dükkanlara yer verilen farklı bölümlerde gezilebilir.

Giriş ücretli Yetişkinlere; 9 ytl, Öğrencilere; 4,5 ytl olan giriş ücretine ekstra olarak Denizaltıyı gezmek isterseniz; Yetişkin: 4,5 ytl. ve Öğrenci: 3,5 ytl. ücretlerini de ödemek zorundasınız. Buna ilaveten de gelmişken Keşif Küresi'ni de ziyaret edeyim derseniz; (Yetişkin: 5 ytl. ve Öğrenci: 3 ytl.) daha ödemek gerekiyor.

Dolu dolu gezilmek istendiğinde 3 saatten uzun süren gezinin tüm bölümleri için bir kişinin 18,5 YTL harcaması gerekiyor.

Miniatürk (Minyatür Türkiye Park)
Haliç kıyısında bulunan Miniatürk ya da Minyatür Türkiye Park, Türkiye'deki çeşitli yapıtların maketlerinin sergilendiği 60.000 metrekareyle dünyanın en geniş alana kurulmuş minyatür parkıdır. Rahmi Koç Müzesine arabayla 5 dakikalık mesafededir.

Miniatürk'e giriş fiyatı tam 5 YTL, ögrenci 3 YTL, yabancı uyruklulara bir güzellik yapılmış ve giriş fiyatı 10 YTL, olmadı 8 Euro oda olmadı, 8 dolar olarak belirlenmiş! Verilen biletlerin barkotlarını eser önünde yer alan cihazlara okutarak eser hakkında bilgi alınabiliyor. Ancak yinede özellikle bazı eserler hakkında az biraz ön bilgi toplayarak gitmenizi öneririm. Yabancıların daha çok ziyaret edebileceği öngörülerek yabancı dillerde de eser hakkında bilgi seçeneği sunulmuş. Gezi anında Arapça, Rusça gibi dillerde anlatımlar duydum. Tahminimce, başka diller içinde seçenekler mevcuttur. İçeride alışveriş ve yiyecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz makul fiyatlı yerler de mevcut.

Fotoğraf çekme tutkunuza ve eserleri incelemenize bağlı olarak ortalama 2 saatte gezilebilir.

10 Temmuz 2009 Cuma

La tigre e la neve - Roberto Benigni


The Tiger and the Snow isimli filmi izledim. Pozitifizm! Pollyanna, Attilio de Giovanni (Roberto Benigni) yanında sıfır kalır. İtalyan aşığın "Bagdat" a kadar uzanan aşk hikayesi! Aşk ana konu yan konu olarak; dinlerin kardeşliği ve toplumların savaşsız yaşayabileceğine atıflarda bulunulmuş.